Ak máme úžasný návod

B2C Data Innovating with Forum and Technology
Post Reply
masud ibne2077

Ak máme úžasný návod

Post by masud ibne2077 »

A nakoniec, pretože kľúčové slová môžu byť nejednoznačné, ale zámery vyhľadávania nie.

Ak používateľ hľadá „vytvoriť blog“, možno hľadá návod „ako vytvoriť blog“ alebo „technologickú platformu na vytvorenie blogu“.

ktorý krok za krokom vysvetľuje, ako na to, perfektné; ale v prípade, že je zámer vyhľadávania používateľa druhý, nebudeme ho môcť uspokojiť; takže sa budeme môcť rozhodnúť len pre určité pozície.

V tomto type SERP s nejednoznačnými kľúčovými slovami Google zvyčajne umiestňuje výsledky, ktoré sa snažia pokryť celé spektrum možností, ktoré používateľ najčastejšie vyžaduje, ako sme videli na príklade anglického buldoga, takže naše potenciálne pozície budú obmedzené na určité sloty.

Na druhej strane, pri tomto obsahu sa môžeme rozhodnúť pre stovky variácií súvisiacich kľúčových slov, ako napríklad: „ako vytvoriť blog“, „naučiť sa, ako založiť blog“, „návod na vytvorenie blogu“ atď.

Tieto variácie nám môžu v konečnom dôsledku priniesť vyššiu a kvalitnejšiu návštevnosť, pretože práve návštevnosť sa skutočne zaujíma o náš obsah.

Tipy na definovanie obsahu, ktorý najlepšie uspokojí používateľský zámer vyhľadávania
Keď je toto všetko jasné, nastal čas stiahnuť a presne definovať, aké typy obsahu / stránok budeme používať, aby sme sa pokúsili uspokojiť určité zámery vyhľadávania.

Aj keď sa to môže zdať ako veľmi zrejmé závery, často sa stretávame s tým, že problémy s kanibalizáciou alebo zlou optimalizáciou stránky pochádzajú zo skutočnosti, že interné zdroje webovej stránky sú zneužívané na útok na hodnotenie.

Spôsob, akým určujem, ktorý obsah bude najlepšie vyhovovať zámeru vyhľadávania, ktorý mám v úmysle ohodnotiť, je jednoduchý:

Po prvé.- Používam zdravý rozum.
Po druhé.- Robím jednoduché vyhľadávanie na Google.
To znamená, že najprv premýšľam o tom, aký typ obsahu alebo stránky sa môže najlepšie prispôsobiť danej konkrétnej potrebe, a potom skontrolujem profil obsahu umiestnený na najvýznamnejšie kľúčové slová.

Aby som sa tomuto poslednému bodu venoval trochu podrobnejšie, vrátim sa k príkladu, ktorý som použil v predchádzajúcom príspevku (kľúčové slovo kanibalizácia, prepojené predtým) o prípadoch kanibalizácie prítomných na mojej vlastnej webovej stránke.

Mohli sme vidieť dva veľmi jasné príklady kanibalizácie:

Séria 3 príspevkov na Facebooku Trendy.
Séria 3 príspevkov o Edge Rank.
Náprava prípadov kanibalizácie - Praktický prípad "moja webová stránka"
Aplikujte to, o čom sme diskutovali v celom tomto príspevku.

Aké sú zámery vyhľadávania, pomocou ktorých môžem uspokojiť používateľov týmto obsahom?
Príspevok o Edge Rank --> Používatelia, ktorí chcú vedieť, čo je Edge Rank a ako funguje.
Príspevok o trendoch na Facebooku --> Používatelia, ktorí majú záujem dozvedieť sa o novinkách a trendoch na Facebooku (vedia, kam sa platforma uberá, predvídajú budúce pohyby, ktoré môžu urobiť...)
Sú to dve rozdielne veci a má zmysel ich oddeľovať?

Áno.

Teraz, keď sme definovali tieto zámery vyhľadávania, mali by sme skontrolovať, ktoré konkrétne kľúčové slová používatelia najčastejšie používajú na získanie týchto informácií na stránkach Google.

Nezastavím sa pri tejto štúdii kľúčových slov, aby som predišiel nekonečnosti tohto príspevku.

Kľúčové slová nám pomôžu vylepšiť obsah a urobiť ho relevantnejším, ale neurčia typ stránky, ktorú budeme používať.

Ako formálne definujeme typ obsahu, ktorý najlepšie uspokojí tieto zámery vyhľadávania?

Prvá vec je použiť zdravý rozum.

Najlogickejšia vec, ako publikovať príručku Edge Rank, kúpte si telemarketingové údaje by bolo zjednotiť ju na jednej kladivkovej stránke so všetkým obsahom dostupným v predchádzajúcich príspevkoch.

Odtiaľto všetka predchádzajúca práca, ktorú chcete vykonať na stránke OnPage, napríklad bloky informácií, ktoré sa chystáte zahrnúť, H2-H3, ktoré budete používať atď.

Tip pomoci: Použiť príspevok alebo stránku? Teraz je téma používania stránok na to, aby bol obsah stále zelený, veľmi módna, ale môžete tiež vylúčiť dátumy príspevkov. Existujú aj iní SEO, ktorí tvrdia, že nie je rozdiel medzi hodnotením toho či onoho typu obsahu, ktoré Google robí. Odporúčam vám, aby ste sa snažili čo najviac rešpektovať štruktúru vašej stránky a vašu predstavu o projekte. Na úrovni polohovania je pravdou, že som nikdy nezaznamenal rozdiely medzi oboma formátmi.

Ak chcete podporiť svoje vlastné teórie, nie je nič lepšie, ako sa opýtať spoločnosti Google.

V prípade Edge Rank môžeme vykonať niekoľko vyhľadávaní, ako napríklad: čo je edge rank, edge rank faktory a podobne (nebudem ich uvádzať v príspevku, môžete si ich urobiť sami).

Vidíme, že Google skutočne umiestňuje statický textový obsah, ktorý poskytuje informácie o tejto téme.

Opäť vám pomôžu všetky informácie, ktoré môžete v tejto fáze získať: dĺžka obsahu, stránky, ku ktorým patria, aké prvky obsahujú...

Môžete získať veľa nápadov na dokončenie svojho obsahu.

Keď však zaútočíme na tému „Facebookové trendy“, veci sa trochu skomplikujú.

Na čo vlastne chcem útočiť?

Mojou prvotnou predstavou bolo mať dobre optimalizovanú kategóriu pre kľúčové slovo „Facebook Trends“ a zverejňovať príspevky s novými trendmi, ktoré ma napadli.

Keď však skontrolujeme SERP pre kľúčové slovo „Facebook Trends“, zistíme, že výsledky sú skôr statického obsahu, ako sú blogové príspevky; nie zhluk s rôznymi súvisiacimi príspevkami.

To neznamená, že myšlienka nemôže fungovať... možno s týmto formátom by som sa mohol umiestniť rovnako a to sa nestalo, pretože to zatiaľ nikto s formátom tohto typu dostatočne dobre neurobil.

Faktom je, že prvky, ktoré teraz v rebríčku fungujú najlepšie, majú inú povahu.

Ak napríklad analyzujeme SERP pre kľúčové slovo „novinky na facebooku“, môžeme vidieť, ako výsledky oveľa viac zodpovedajú vzoru, ktorý som chcel implementovať.

Ako kľúčové slovo má však oveľa viac vyhľadávaní a hodnotenie hráčov pre toto kľúčové slovo je oveľa silnejšie ako ja.

Mohli by ste nastaviť kategóriu, ktorú som spomínal, ale optimalizovať ju na kľúčové slovo „novinky na facebooku“ namiesto „trendy na facebooku“?

Dalo by sa, ale sotva by to bol dobrý nápad.

Osoba, ktorá hľadá „Facebook novinky“, očakáva, že nájde veľmi aktuálny obsah, veľmi vysokú mieru aktualizácie, ktorú nebudem môcť uspokojiť zo svojej osobnej stránky.

Možným riešením by bola optimalizácia na kľúčové slovo, ale to by neuspokojilo zámer vyhľadávania, takže moja stránka by skôr či neskôr v rebríčku klesla.

Je teda čas vyskúšať a otestovať, aby ste videli výsledky a našli víťaznú akciu.
Post Reply