Edere ọtụtụ ihe gbasara Marketing dabeere na Akaụntụ (ABM), yana otu o si bụrụ onye nzọpụta maka ụlọ ọrụ na-ere ahịa na ụlọ ọrụ, n'ekwughị ihe ọ bụla gbasara ihe ọ bụ ma ọ bụ otu esi eme ya.
Anyị niile anụla 'lekwasị anya na akaụntụ ndị isi' ma ọ bụ 'na-emeso akaụntụ dị ka ahịa nke otu'. Ee, ee. Ma gịnị ka nke a pụtara n'ezie na omume?
Ọ dị mma, ebe a na Blend anyị na-amasị ịkụcha isiokwu ndị mepere emepe dị ka ABM ma kesaa otu ha si arụ ọrụ na coalface.
Yabụ kedu ihe ABM bụ mgbe ahụ, n'ezie? Aha ọhụrụ mara mma maka ịre ahịa ozugbo? Mba. Ụzọ dị ebube iji nweta ndị ahịa ụlọ ọrụ zụta n'aka gị? Emejọkwa ọzọ.
ABM 101
ABM bụ ụzọ zuru oke nke ịchebe na ịhazi ọrụ ahịa gị ka ọ bụrụ otu akọwapụtara nke mmetụta n'ime otu ma ọ bụ karịa akọwapụtara aha.
Inweta ABM nwere ezi uche mgbe ezigbo onye zụrụ gị bụ ụlọ ọrụ, yana ọtụtụ ndị isi na ngalaba na-eme mkpebi (DMU).
N'ime ụlọ ọrụ ahụ, onye na-azụ ahịa enweghị ike ịzụta nyocha n'onwe ya, na-adabere na otu iji kwado ha. Ndị na-azụ ahịa a adịchaghị achọpụta gị site na nchọ ma ọ bụ soro gị na-emekọrịta ihe site na ọwa inbound mara mma.
Ndị na-ere ahịa kwesịrị itinye aka, na-emetụta ma wulite zụrụ ndepụta nọmba ekwentị mmekọrịta na DMU dum iji zụlite ohere na ụdị onye na-azụ ihe.
Gụọ akwụkwọ ntuziaka nhazi ahịa na ahịa B2B anyị ebe a wee malite ịkwalite azụmahịa gị maka uto taa.
Kedu ka ABM si arụ ọrụ?
Nyere na ndị otu DMU siri ike iru karịa ndị na-azụ ahịa SME, a chọrọ ụzọ dị iche iche iji banye na radar ha.
N'adịghị ka ụzọ ahịa inbound nwere ike iru ma tinye ndị na-azụ ahịa SME n'ịntanetị - site na ịmepụta ọdịnaya nke na-agbasa elu nke oghere ahụ - ahịa dabere na akaụntụ chọrọ ụfọdụ ụzọ ọdịnala ndị ọzọ, dị ka mgbasa ozi ngosi, ahịa ahịa na ihe omume, iji gaa nke ọma.
Ọ dabara nke ọma, teknụzụ ọhụrụ na nyiwe etolitela nke na-enyere ndị na-ere ahịa aka iji ụzọ ndị a nwere ọgụgụ isi na ụzọ data na-ebute karịa karịa afọ gara aga.
Mgbasa ozi dabere na akaụntụ
Ruo oge ụfọdụ, ndị nwe ikpo okwu na-elekọta mmadụ, dị ka LinkedIn na Facebook, ekwela ka ndị mgbasa ozi mee ebumnuche dị elu, na-ahụ na mgbasa ozi na-egosi naanị ndị ọrụ na-emezu ụkpụrụ ziri ezi.
Usoro ikpo okwu ndị a ga-enyekwara gị ohere ịche ndị mmadụ na-arụ ọrụ na ụlọ ọrụ dị iche iche - na-enyere mgbasa ozi dabere na akaụntụ.
Na mgbakwunye, nyiwe ndị a nwere ike ịkọwa ozugbo ma lekwaa akaụntụ anya otu, ndị na-ekerịta àgwà ndị na-emekọ ihe na ezigbo onye zụrụ gị, na-enyere gị aka itolite ndepụta akaụntụ aha gị wee tụọ ABM gị ka oge na-aga.
Ịrụ ọrụ nyiwe ndị a ozugbo bụ ihe ga-ekwe omume, ma ọ bụrụ na ọ na-agbasi mbọ ike, mana ụdị ọhụrụ nke usoro njikwa mgbasa ozi amalitela nke na-eme ka ọ dịkwuo mfe ịme mgbasa ozi dabere na akaụntụ, site na ijikọ na CRM gị ma ọ bụ sistemụ akpaaka ahịa iji chọpụta ndị na-ege ntị lekwasịrị anya. ozugbo.
Ngwa ọhụrụ ndị a na-ejikwa ụzọ agbakwunyere njirimara njirimara, gụnyere nyocha IP na ọdụ data B2B, iji nyere mgbasa ozi gị aka iru kọmitii ịzụrụ ihe niile na akaụntụ aha ya na nke yiri ya, tupu ị mara onye ha bụ.
Ozi ozugbo dabere na akaụntụ
Mgbe ị na-ezubere ndị isi ọkwa kachasị elu na ụlọ ọrụ, mmetụta nke ụzọ dijitalụ nwere ike ịdị ntakịrị. Iji lebara nke a anya, ndị na-ere ahịa na akaụntụ na-atụgharị ozi ozugbo dị ka usoro nke ịbanye n'ihu ndị na-eme mkpebi ọkwa C.
Ozi ozugbo bụ ngwa bara uru na atụmatụ ABM ebe ọ bụ na onye nnata bu n'obi na-ejikwa ya - n'adịghị ka ozi-e na oku, nke enwere ike nyochaa ma leghara ya anya.
Mana, ka ọ dị irè, ozi ozugbo dabere na akaụntụ ga-adị iche na mail ozugbo. Emeela bụ ụbọchị izipu tokens na trinkets na ndepụta ndị mmadụ wee na-eche ka iwu ịbanye na akaụntụ dabere na ozi ozugbo ga-enwe mmetụta dị elu - nkwalite okike, oge na ahaziri onwe ya bụ usoro nke ụbọchị ahụ.
A ga-akpalite mkpọsa ozi izizi kacha mma naanị mgbe achọpụtara kọntaktị nọ na akaụntụ akpọrọ wee tozuo dị ka ịnọ na DMU. A ga-ejikwa nke ọma jikwaa, nyochaa ma sochie ozi ọ bụla a na-ezigara kọntaktị ndị a iji hụ na itinye ego, ma eleghị anya buru ibu, agaghị efu.
Mbanye dabere na akaụntụ
ABM na-aga nke ọma na-adabere n'ọtụtụ ụkpụrụ dị ka ahịa inbound .
Dịka ọmụmaatụ, ịmara ndị na-azụta gị bụ, iji nchikota nke ndị mmadụ na profaịlụ onye zụrụ nke ọma, na ịmepụta ọdịnaya mmụta iji kwado usoro ịzụrụ ha bụ ihe dị mkpa maka ABM na-aga nke ọma.
Ọzọkwa, mgbe ABM kpọbata ndị otu DMU n'ime ụwa gị n'ịntanetị, ịre ahịa inbound kwesịrị ịmalite wee bụrụ onye ọrụ maka ịtụgharị, ịzụlite na ijikwa ndị ndu ndị ahụ.
Ịhazi sistemu akpaaka ịre ahịa maka ABM dịkwa oke mkpa. Nleba anya na webụsaịtị gị maka kọntaktị ọhụrụ na akaụntụ aha, ịtọlite kọntaktị na akụrụngwa ụlọ ọrụ, yana ịkọ ahịa nke ọrụ ha bụ isi ma ọ bụrụ na ịchọrọ mbọ ịre ahịa dabere na akaụntụ gị iji rite uru nke ọma yana nweta ego n'aka gị ABM.
Kedu ihe bụ ahịa dabere na akaụntụ (n'ezie)?
-